В частичните местни избори, проведени в три населени места в

...
В частичните местни избори, проведени в три населени места в
Коментари Харесай

Частични местни избори: 2 от 3 за ГЕРБ, 1 за ВМРО

В частичните локални избори, извършени в три обитаеми места в страната през вчерашния ден, ГЕРБ завоюва най-вече гласове в две от тях.

Кандидатът на партията завоюва безапелационно в пряк конфликт против Българска социалистическа партия в частичните локални избори в село Орлинци, Община Средец, Област Бургас. 159 души са подкрепили претендента на ГЕРБ Христинка Георгиева Шопова, която досега изпълняваше краткотрайно длъжността на кметски наместник. За Светла Димитрова Симеонова, издигната от Българска социалистическа партия, са дали своят вот 33 души. До избори в селото се стигна, откакто през септември заемащата поста кметски наместник Лиляна Ангелова подаде оставка, акцентирайки за това персонални претекстове.

В село Суходол, община Главиница, област Силистра, в кметската конкуренция участваха претендентите на Движение за права и свободи Недрет Юсеин Алил и на ГЕРБ Абедин Нури Рушид. 191 от гласоподавателите са дали своят вот за претендента на ГЕРБ, а 189 – за този Движение за права и свободи. Пет са недействителните бюлетини за ГЕРБ и три за Движение за права и свободи. Изборите в кметството се постановиха поради гибелта на предходния кмет Хамид Незир Рушид. Броят на гласоподавателите в Суходол е 640 души.

В село Столетово, община Карлово, област Пловдив, Мирослав Колев, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване, печели кметските избори със 79% от гласовете. Независимият претендент Андрея Радев, подсилен от ГЕРБ, е получил 17%, а 4% са дали своят вот за претендента на Българска социалистическа партия Стефани Тодорова. До изборите за кмет в Столетово се стигна, откакто през март определеният през 2015 година Тодор Иванов, който бе повдигнат от ГЕРБ, напусна поста.

Той подаде оставка след напрежение в селото, провокирано от излизането му в заплатен отпуск, от който не се е върнал на работа в продължение на две седмици, без да уведоми никого. По данни на Общинската изборна комисия гласоподавателите в селото са 644 души.

Избраните претенденти в трите обитаеми места ще заемат постовете за към година, защото през октомври 2019 година ще се проведат постоянните локални избори за цялата страна.

Зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на Националния избирателен щаб на партията Цветан Цветанов поздрави локалните структури на партията, ангажирани с частичните локални избори в села Суходол, Столетово и Орлинци.

" Резултатите са най-категоричното доказателство, че когато се подхожда с отговорност към проблемите на хората, когато тези проблеми се познават, постоянно може да се завоюва тяхното доверие ", добави той.

" Искам да изкажа специфична признателност на жителите на село Орлинци, където постигнахме безапелационна победа над директния си съперник Българска социалистическа партия. Хората в Орлинци демонстрираха, че залагат на стабилността и разсъдъка пред популизма ", уточни Цветанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР