В частен дом в село Торбалъжите в община Габрово служители

...
В частен дом в село Торбалъжите в община Габрово служители
Коментари Харесай

Незаконни ловни трофеи са открити в къща в габровско село

В частен дом в село Торбалъжите в община Габрово чиновници на Регионална дирекция по горите (РДГ)-Велико Търново са открили, че се съхраняват 5 ловни трофея от сръндак без документи , доказващи законния им генезис. Издаден е констативен протокол за откритото нарушаване и трофеите са арестувани. Работата по случая продължава.

Инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите са направили повече от 3100 инспекции в интервала от 6 до 9 май. Съставени са 18 акта и 10 констативни протокола, оповестиха от Министерството на земеделието.
 Хванаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Асеновградско
Хванаха бракониери, отстреляли бременна кошута в Асеновградско

Открити са и 15 противозаконни ловни трофея

През интервала чиновниците в държавните предприятия са направили общо 1 189 инспекции. Проверени са 533 обекта за рандеман на дървесина, 458 транспортни средства, 153-ма ловци и 283 други физически лица. Съставени са 8 акта по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 14 кг недървесни горски артикули.

От 6 до 9 май са осъществени и близо 1930 инспекции в цялата страна от 107 екипа горски инспектори към районните дирекции по горите. През надзор са минали 167 обекта за депозиране, 278 за рандеман на дървесина, 786 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 696 ловци, риболовци и други физически лица. Съставени са 7 констативни протокола и 10 акта за открити нарушавания на Закона за горите. Освен 5-те ловни трофея от сръндак за арестувани 3,60 кубика дърва за огрев и 50 кг цвят от глог.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР