В часовете преди настъпването на Нова година Русия извърши нова

...
В часовете преди настъпването на Нова година Русия извърши нова
Коментари Харесай

Празнично - Русия удари Украйна с ескадрила от дронове

В часовете преди настъпването на Нова година Русия извърши нова офанзива с дронове в Украйна. Съобщава се за минимум един умрял в Одеса.

90 безпилотни апарата са били изстреляни по разнообразни градове - множеството от тях са били свалени съгласно бТВ. Атаката се случи малко преди новогодишното послание на президента Володимир Зеленски, в което той съобщи, че Украйна е станала по-силна с навлизането във втората година от съветската пълномащабна инвазия.

" Украйна е жива. Украйна се бори. Украйна съществува. И всичко това дружно не е новогодишно знамение, не е приказка, не е магия, а заслуга на всеки един от вас “, разяснява той.

В 20-минутната си тирада Зеленски не акцентира на обстановката на фронтовата линия или на ограничавания триумф от контраофанзивата, почнала през юни.

Развитието на войната не загатна и съветският президент Владимир Путин. За разлика от предходната година, когато насочи апел за жертвоготовност, тази той единствено поздрави военните.

„ До всички, които са на военен пост, в челните редици на борбата за истината и справедливостта: Вие сте нашите герои, нашите сърца са с вас “, разяснява Путин.

Тежки сражения не престават да се водят на терен в Украйна - най-много в източните елементи към град Авдеевка. През последните дни ескалираха и офанзивите по въздух.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР