В бюджета за българската наука липсват едни 15 млн. лв.

...
В бюджета за българската наука липсват едни 15 млн. лв.
Коментари Харесай

БСП за бюджета на БАН: Не може да има равенство между Винету и науката

В бюджета за българската просвета липсват едни 15 млн. лева за чисто физическото оцеляване на Българска академия на науките. Не можем да сложим знак за тъждество сред страната на Борисов и знанието, както не можем да го сложим сред " Винету " и науката.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев от трибуната в Народното събрание.

" За Борисов можем да кажем доста неща, само че не можем да кажем, че е фен на четивото. А чисто преносно " Винету " можем да го използваме и по друга линия. Да не забравяме какво се е случило с индианците, когато са пристигнали колонизаторите. Ние сме горделив български народ, само че ГЕРБ са груби колонизатори, които обричат България на същата орис ", съобщи още той.

Жельо Бойчев от " Българска социалистическа партия за България " упрекна ГЕРБ и " Обединени патриоти ", че са скрили дебата за Бюджет 2018 от българските жители.

" За страдание този бюджет резервира досегашната несправедлива данъчна система, разпределяща по един непорпорционален метод данъчната тежест сред българските жители. Не беше признато нашето предложение за въвеждане на прогресивна система на облагане на приходите, една доста по обективна и солидарна данъчна политика. Вместо това, ГЕРБ продължава да прави познатото, а точно липса на каквито и да е промени. Средствата на българските данъкоплатци не престават да се харчат без ясна цел и без резултат за тях ", сподели той от трибуната в Народно събрание.

От левицата разкритикуваха още признатия бюджет за 2018 година за опазване на здравето.

" Опитахме се да подобрим достъпа на българските жители до медицинските заведения, като искахме да увеличим дотацията за държавните лечебни заведения. Ако не си платят отговорностите тези лечебни заведения изпадат в риск от банкрут. Ние бяхме планували 500 млн. лева за тях, само че ръководещите не го одобриха. Виждаме искрено лобиране за частния интерес в опазването на здравето. Считаме, че българското опазване на здравето ще бъде подложено на геноцид ", съобщи Георги Йорданов, народен представител от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР