В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за

...
В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за
Коментари Харесай

Асен Василев: За пръв път въпросите не се решават в затворени кабинети, затова ни скачат

В бюджета не са разчетени средства за коледни надбавки за пенсионерите. Хората с най-ниски пенсии, които са 523 лева, ще получават по 50 лева, всеки месец, а не 50 лева еднократно за Коледа. Това съобщи финансовият министър Асен Василев.

" Събираемостта на налозите върви сносно, разходната част - също. Има и повече пари за просвета заложени в бюджета ", уточни Василев.

" Не е моя работа да желая оставката на министър Хинков. Работа на премиера и вицепремиера е да преценяват дали желаят оставката на един или различен министър ", добави той.

" Мисля, че всички сте очевидци, че поддръжката не идва безплатно. Има извънредно остри диспути и замяна на реплики. Ако ще вършим здравна промяна, не е работа на финансовото министерство да убеждава партиите каква би трябвало да е тя. Работа на здравното министерство е да формулира ясни цели и тази промяна да се случи ", сподели още финансовият министър.

Когато бюджета излезе на второ четене, тогава можем да разясняваме дали сме удовлетворени или недоволни, изясни Василев.

" Всички работим България и Румъния да влязат в шенгенското пространство, има извънредно огромна поддръжка и от Европейска комисия и от другите държави-членки на Европейски Съюз. Имаме индикации в позитивна посока. Оттук нататък е въпрос на дипломация и на малко шанс ", по този начин той отговори на въпроса дали ще има ли добра вест по отношение на влизането ни в Шенгенското пространство.

" Вътрешните търкания в обединението демонстрират, че за първи път имаме действителна парламентарна република и въпросите се вземат решение в Народното събрание, а не в някакви затворени кабинети. Ако се решаваха в затворени кабинети нямаше да има търкания ", уточни финансовият министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР