В Бургаска област изборният ден започна с жалби на места

...
В Бургаска област изборният ден започна с жалби на места
Коментари Харесай

С жалби започна изборният ден в Бургаска област

В Бургаска област изборният ден стартира с тъжби тук-там против регистрациите на хора по сегашен адрес, които действително не живеят там. Три тъжби са получени в Общинската комисия в Приморско.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 453
В созополското село Индже челник от 101 души по непрекъснат адрес, съгласно описите се оказва, че през днешния ден би трябвало да гласоподават 240 души, съобщи БНР.

В 13 общини на Бургаска област се организират локални избори. 12 са претендентите за кмет на Община Бургас, а 566 души ще се състезават за 51 -местния Общински съвет. 340 са

Секционните изборни комисии в общината. В селата Извор и Изворище има единствено по 1 претендент за кмет

20 са партиите и обединенията, а четири са инициативните комитети, които вземат участие на изборите в Община Бургас. Две от тях са локалните обединения. Единадесет претенденти за общински съветници ще се състезават за едно място в общинския съвет на Бургас. Кандидатите са с близо 100 повече от изборите преди четири години.

Премахването на машинното гласоподаване не се чака да сътвори проблеми в изборния развой, а за попълването на протоколите с изборните резултати при новите условия има ясни оказания от ЦИК, разяснява ръководителят на ОИК Фани Семерджиева.

Три преносими изборни секции, посредством които ще упражнят правото си да гласоподават 86 души ще има в общината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР