В Бургас започва безплатно тестване на учениците със симптоми на

...
В Бургас започва безплатно тестване на учениците със симптоми на
Коментари Харесай

При симптоми тестват безплатно ученици за COVID-19 в Бургас

В Бургас стартира гратис тестване на учениците със признаци на ковид и грип. Изследването ще се прави с бързи и при позитивен резултат, ученикът ще бъде препращан за проучване с. Решението е на общината, като ще се употребяват бързи проби, предава BTV.
„ Тестът е смесен – за COVID-19 и грип, лаборантът взима носно-гърлен секрет с тампон. Поставя се в колбичка с разтвор. Изцежда се тампонът в долния завършек на теста. Резултатът излиза за 7-8 минути “, обясниха медицинските лица в учебно заведение пред медията.
 Пирогов е със напълнен потенциал за ковид Пирогов е със напълнен потенциал за ковид
В момента Пирогов е със напълнен потенциал за ковид, в случай че не се наложат нови ограничения, които да изискат от нас да увеличим легловата...
Зам.-кметът по образованието в Бургас Йорданка Ананиева обясни, че снабдяването на учебните заведения с проби се е наложило след нараствания брой на новозаразени с COVID-19 в региона.
Френската и математическата гимназия в града бяха първите, снабдени с проби. Осигурени са и медицински експерти, които да правят операцията и да регистрират резултата.
Целта е ограничение на възможното разпространяване на болестта в общината посредством подобен скрининг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР