В Бургас влиза в сила последната заповед на министъра на

...
В Бургас влиза в сила последната заповед на министъра на
Коментари Харесай

Вижте решенията на Общинския щаб за борба с КОВИД – 19

В Бургас влиза в действие последната заповед на министъра на опазването на здравето във връзка с ограниченията против разпространяването на КОВИД – 19.

От 5 април всички детски градини на територията на община Бургас ще бъдат отворени. Призивът на Общинския щаб за битка с епидемията е тези родители, които имат опция, да обезпечат грижи за децата си в домашни условия, с цел да се лимитират контактите и скупчванията на хора.

Заради към момента усложнената епидемиологична конюнктура, в Бургас ще бъдат направени някои изключения от заповедта на министъра на опазването на здравето. Те включват:

Пенсионерските клубове остават затворени за посещение;В дневните обществени центрове за хора с увреждания ще се позволяват единствено самостоятелни занимания без групови лечения.

Натоварването на Спешна помощ и здравните заведения в Бургас е към момента огромно. На денонощие на незабавните телефони се получават сред 180 и 200 повиквания.

Към сегашния миг към момента има свободна леглова база в медицинските заведения, само че при увеличение броя на заболелите от ковид, РЗИ – Бургас има подготвеност до края на седмицата да издаде заповед за разкриването на спомагателен брой кревати в лечебните заведения в региона.  

Призивът на медиците е хората да търсят Спешна помощ единствено при нужда, с цел да не се натоварва ненужно свободния запас от незабавни екипи.

По искане на лечебните заведения, Община Бургас е поръчала доставянето на кислородни концентратори за обдишване, които ще бъдат разпределени сред лечебните заведения.

В Бургас отпада условието за носене на защитни маски навън, считано от 1 април. Тогава отпада и въведеният вечерен час за учениците, ненавършили 18 години. Всички останали ограничения против КОВИД – 19, разказани в последната заповед на министъра на опазването на здравето, остават в действие на територията на общината.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР