В БСП винаги е имало хора с различни мнения. Проблемът,

...
В БСП винаги е имало хора с различни мнения. Проблемът,
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Винаги съм бил коректен към лидера, но предан – единствено към БСП

„ В Българска социалистическа партия постоянно е имало хора с разнообразни отзиви. Проблемът, който се задълбочи през последната една година, е, че тези хора нямат опция да седнат на една маса. Липсва разговорът в партията, а когато той липсва, всеки си сграбчва неговата истина под мишница и потегля по медиите “. Това съобщи в изявление за „ Неделята на Nova “ зам.-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. По думите му на вчерашния пленум е даден знак, че методът, по който се прави политика, е погрешен. „ Вчера се появи, че няма по какъв начин еднолично да се афишират решения, без да са признати от органите. Факт е, че отчетът на Нинова беше върнат, тъй като беше показан на медиите, само че не и на членовете на Националния съвет. Този способ и жанр просто откри разумния си отговор “, сподели още Добрев. Относно напрежението в парламентарната група на социалистите той изясни, че просто 41 индивида желаят да употребяват своето демократично право да избират кой да ги съставлява в управлението. „ Заинатяването по този въпрос сътвори това напрежение. Отлагането му във времето е проблем за управлението. Горд съм с парламентарната ни група, веселя се, че в нея влезе новото потомство, които схващат политиката по различен метод “, сподели още зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Добрев разяснява и директния избор за ръководител на левицата. „ Дали ще има нов водач на Българска социалистическа партия, ще кажат всички в партията – над 83 000 членове ще имат правото да изразят мнението си. Битката не е сред мен, Корнелия, Краси, Валери и други, борбата на нас всички е за по-добра България. Готов съм да вляза в такова състезание “, сподели още Добрев. Той добави, че има едно нещо, което не може да елементарни на Нинова и две неща, които не може да елементарни на Борисов. „ На Нинова – по тази причина, че раздели партията на млади и остарели, на такива, които са й симпатични и несимпатични. А на Борисов не мога да простя, че сътвори среда за корупция, която ограбва хората, тъй като корупцията и бедността са двете страни на една монета. Второто, което не мога да му простя, е, че изгони нашите деца и те не желаят да се връщат “, изясни зам.-председателят на левицата.
Относно напрежението в управлението Добрев съобщи: „ Винаги съм бил правилен към водача на партията, само че лоялен - само към Българска социалистическа партия. Омразата и разделянето, която се насажда, не е стилът на нашата партия. Българска социалистическа партия постоянно е била рационалната и мъдра мощ в обществото, която е успявала да сплотява. Всички сили, които се борят против Българска социалистическа партия още от времето на Съюз на демократичните сили, имат лозунги на анти основа. А ние постоянно сме се водели от позитивното – за България, за просперитета на българите. Излязохме от същността на партията и аз също нося виновност, тъй като не убедих сътрудниците си, че това не е пътят “. По думите му Българска социалистическа партия се е трансформирала в нападателна партия, която отблъсква хората навръх финала, когато са решили да я поддържат.
Добрев изрази поддръжка за вота на съмнение и напомни, че първият подобен е бил за корупцията в държавното управление на ГЕРБ. „ Тогава разкрихме доста неща, а ето през днешния ден след, толкоз време, обществото може да види дали сме били прави в първия си избор “, добави той. Според него Българска социалистическа партия е единствената опция, само че всички вътрешнопартийни шумове в системата заглушават политиките. „ Максимално бързо би трябвало да спрем с дрязгите. Българска социалистическа партия има историческата отговорност да бъде опция на това ръководство. Когато ние сме слаби, тогава се нарояват дребни неразбираеми политически сили “, сподели още Добрев. По думите му, в случай че вътрешнопартийната акция не бъде с удари под кръста, в случай че бъде ориентирана към обществото, то това би било добра линия към парламентарните избори. „ Обичам Българска социалистическа партия, познавам я и всяко изпитание, което върша за партията, не ми тежи. То е като отношение като към семейство. Българска социалистическа партия е като огромна остаряла къща и не се борим за наследствения парцел, а по тази причина всеки да откри своето място в него “, приключи Кирил Добрев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР