В Брюксел граждани протестираха срещу мерките за борба с коронавируса,

...
В Брюксел граждани протестираха срещу мерките за борба с коронавируса,
Коментари Харесай

Протести в Брюксел и Мадрид заради мерките срещу коронавируса

В Брюксел жители стачкуваха против ограниченията за битка с ковид, които съгласно тях се отразяват отрицателно върху свободите им. Носенето на защитни маски стана наложително на 12 август за целия регион на Брюксел поради увеличението на случаите на заразяване с ковид в Белгия.

Най-малко 2500 души демонстрираха в испанската столица в неделя против наложителната приложимост на маски и други ограничавания, въведени от държавното управление за справяне с ковид, оповестява " Дойче Веле ".

Демонстрацията стартира под големия испански байрак на пл. Колумб, в центъра на Мадрид, където присъстващите размахваха банери с изречения като „ Вирусът не съществува “, „ Маските убиват “ или „ Ние не се опасяваме “.

Организиран посредством обществените мрежи, митингът събра " сред 2 5000 и 3000 " участници съгласно броя, осъществен от полицията и известен на държавната делегация и беше допустимо да се видят хора без маски.

Жителите на столицата стачкуваха и против политиката на държавното управление, която упрекват в нарушение на човешките права, защото съгласно участниците здравите хора не би трябвало да носят маски, които считат за " достоверни мъчения ".

Много други носеха транспаранти с лозунги като „ Системата управлява посредством боязън и пресата манипулира “; „ Коронавирус има лекарство, само че е неразрешено, те не желаят да ви защитят “ или различен на британски, който споделя „ Роден да бъде свободен “.

Критиките не стопират дотук, също упрекнаха управляващите, че са основали подправена пандемия и считат, че в края на лятото ще умират към 300 000 дневно, само че от апетит.

Това сподели екологичният публицист и политик Естебан Кабал, който, проявен на ръка, аргументира: " Вирусът COVID-19 към момента не е изолиран и проучен. Няма научни доказателства, които да обосноват оповестяването на пандемия и да потвърдят, че този вирус е патологичен. Диагностицирани са хората, които не са заболели “, сподели Кабал.

Тази проява се организира два дни, откакто държавното управление разгласи нови ограничавания като затваряне на нощни клубове или възбрана за пушене навън, в случай че двуметровото разстояние за сигурност не може да се съблюдава.

Маските станаха наложителни в публичния превоз през май и по-късно се популяризира във всички публични места в Испания, където коронавирусът лиши 29 000 живота.

Същевременно Бразилия записва над 23 хиляди нови случаи на заразяване с Ковид 19 и по този начин сега е на второ място в света по брой на заразявания и смъртни случаи от ковид.

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор пък разгласи, че чака да може да вкара в приложимост в страната ваксина против ковид през първото тримесечие на 2021 година.

Правителството е договорило партньорство с Аржентина и огромна фармацевтична компания за производството на ваксина, която да бъде разпределена в Латинска Америка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР