В Бразилия за едно денонощие бяха регистрирани над 4000 смъртни

...
В Бразилия за едно денонощие бяха регистрирани над 4000 смъртни
Коментари Харесай

„Биологична Фукушима”: коронавирусът предизвика бедствие в тази страна

В Бразилия за едно денонощие бяха регистрирани над 4000 смъртни случая от ковид, което накара локален доктор да назова актуалната здравна рецесия „ биологична Фукушима”, съобщи Sky News.

Починалите с COVID-19 в южноамериканската страна от началото на пандемията са над 336 хиляди. Само в Съединените щати има повече жертви. Американците обаче са се фокусирали върху имунизирането на популацията, до момента в който в Бразилия обстановката е бедствена.

Една от аргументите е разпространяването на така наречен бразилски вид на вируса, а друга е отводът на управляващите да наложат локдаун. Местен доктор съпостави обстановката с повредата във Фукушима. „ Това е нуклеарен реактор, който е задействал верижна реакция и е отвън надзор. Това е биологична Фукушима”, сподели професор Мигел Николесис.

Болниците в Бразилия са в сериозна точка. Въпреки статистиката, властта твърди, че страната „ скоро ще се върне към нормалността”. От началото на пандемията там са доказани 13 милиона инфекции с ковид, само че действителният им брой евентуално е доста по-голям. В международен мащаб инфектираните надвишават 132 милиона, съгласно данните на университета „ Джонс Хопкинс”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР