В брандирането носталгията обикновено означава връщане към цветове, шрифтове, външен

...
В брандирането носталгията обикновено означава връщане към цветове, шрифтове, външен
Коментари Харесай

Новият живот на носталгията

В брандирането носталгията нормално значи връщане към цветове, шрифтове, външен тип и стилове, които са работили в предишното. Но в актуалния свят има повече благоприятни условия от всеки път за възкръсване, редактиране, разбъркване и съчетаване на брандиращи детайли от предишното.

Няколко добре познати марки се заиграха с носталгията по нови способи в последно време, полагайки основите на гражданска война в брандирането на носталгията, която е задоволително мощна, с цел да продължи през идната година и по-късно. Нека да ги разгледаме:
Pepsi: През октомври 2023 година Pepsi обнови своето лого. Новият образ връща името Pepsi назад във постоянно разпознаваемия червен, бял и наследник кръг на Pepsi, който е мястото, където стоеше на всички лога от 50-те до края на 90-те. Въпреки че е разгласен от мнозина за връщане към 90-те години, шрифтът „ Собственици на Pepsi “, употребен в новото лого, мощно наподобява на този, желан от Pepsi през 70-те и 80-те години. Това придава на логото общо чувство за носталгия, без да го обвързва с съответна наклонност, което значи, че няма да наподобява остаряло. Burberry: Друга марка, която приказва доста с избора си на шрифт, е Burberry. Емблематичната английска първокласна фешън марка има умеене да бъде настояща, от възприемането на уличния жанр до навлизането в метавселената, 170-годишната марка не е склонна да демонстрира възрастта си. И въпреки всичко, неотдавнашният дизайн на логото на Burberry вкара още веднъж версия на историческия серифен шрифт на марката след четири години минимални букви sans serif в жанр Helvetica. Заедно с смяната на шрифта, те още веднъж вкараха логото „ Prorsum “, рицар на Бърбъри, който държи копие на кон. Това е опит да се открои от тълпата и да си поиграе с концепцията какво е означавал луксът преди 2010 година и е изключително забавен, когато се съчетае с последните изображения на марката от акцията. Снимките са изкривено, направени са на странна светлина и наподобяват откровени. С други думи, те наподобяват като професионална версия на изображенията, които в миналото може да сте намерили на полузабравен фотоапарат за еднократна приложимост. Burberry направи нещо много необикновено: акция в стила на 90-те години, комбинирана с въпреки и омекотени шрифт и лого от 1900-те. И работи! Next Milk: Новата акция на Silk на растителна основа Next Milk също се забавлява, като си играе с историята. В него бъдещи актьори и звезди от поколението Z, в това число Бруклин Бекъм, връщат млечните мустаци от средата на 90-те от рекламите на млечни артикули. Този път обаче те са на растителна основа. Silk назовава мустаците „ staches “, само че препратката е невероятно да се пропусне. Съчетайте това с тоалетите от началото на 90-те години на младите модели, възходящата новост на растителните млека и TikTok филтъра на марката „ Stache “ и ще стане ясно, че гледаме към доста съвременна форма на носталгия. Какво е особеното този път?
През 2024 година носталгията няма да е единствено за бягство в предишното. Съвременните принадлежности вършат ретро външния тип, старите медии и историческото брандиране по-достъпни от всеки път и даже оферират капацитет за подобряването им.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР