В болницата е бил счупен кракът на бебето, което през

...
В болницата е бил счупен кракът на бебето, което през
Коментари Харесай

В болницата е бил счупен кракът на бебето, прието с жълтеница в Благоевград

В болничното заведение е бил строшен кракът на бебето, което през април беше прието в лечебно заведение в Благоевград, а излезе оттова с фрактура. Това демонстрира констативен протокол от инспекция на Изпълнителна организация " Медицински контрол ", заяви Българска национална телевизия. Протоколът е възложен на националната телевизия след искане по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).

На 1 април т.г. момченцето на 26 дни е признато в неонатолгията на болничното заведение с жълтеница. Към 3 часа на 3 април дежурната акушерка му сменяла пелените и при покачване на крачетата детето изплакало мощно. През целия ден то било неспокойно, а към 21 часа дежурната сестра открила, че има отток на дясното бедро. Ден по-късно детето е превозено в " Пирогов ", а родителите му го посрещнаха с гипсирано краче.

От " Медицински контрол " изясняват, че отток се появява сред 12 и 24 часа след фрактурата. Затова се допуска, че крачето бебето е счупено сред трети и четвърти април. Не е ясно кой е виновен за това. В кадрите от камерите в неонатологията не се вижда принуждение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР