В БОЕЦ разполагаме с конкретни документи, които уличават прокуратурата и

...
В БОЕЦ разполагаме с конкретни документи, които уличават прокуратурата и
Коментари Харесай

БОЕЦ: Имаме доказателства за прокурори, замесени в източването на 16 млрд. ДДС

В БОЕЦ разполагаме с съответни документи, които уличават прокуратурата и съответни лица от най-високите етажи на нейното ръководство в съпричастност към схемите за източване на тези 16 милиарда Данък добавена стойност в нескончаем интервал от време. В момента обработваме и събираме информация. До дни ще я оповестим. Това сподели пред Фрог нюз водачът на гражданско съдружие БОЕЦ Георги Георгиев.

Ето какво още показа той:

Г-н Георгиев, шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев сподели предходната седмица, че Делян Пеевски е най-чистия човек в страната. Това изненада ли ви?

Не. Антикорупционният орган даже много се забави с тази констатация. Още с внасяне на сигнала от БОЕЦ съобщихме, че нашата цел е да разобличим тази конструкция като следващата, служеща на мафията, а не бореща се против корупцията. Доста въпроси, обаче останаха без отговор. За страдание, нито една социална медия не пожела да потърси нашето мнение като вносители на сигнала против Пеевски. Защото, в случай че не бяхме ние, нямаше да се разбере, че Делян Пеевски е чист като момина сълза. Навсякъде бяха представени думите на ръководителя Пламен Георгиев, че Пеевски или е най-чистият човек в страната или има положителни юристи и счетоводители.

Кое от двете? Този въпрос остана без отговор. Второ- главната тематика на сигнала беше какъв е произхода на средствата на Пеевски. И досега нямаме отговор на този въпрос. Разбрахме, че Пеевски е платил налози, само че това не дава отговор на въпроса от кое място са му парите. Пламен Георгиев не е разкрил разлика сред неговите доходи и разноски. Важно е да отбележа, че нашият сигнал беше против Пеевски, прокурор Бецова и прокурор Стоев от апелативна прокуратура. За Пеевски разбрахме, само че за другите двама отговор няма и досега. Доколкото разбрахме от Пламен Георгиев сигналът е завършен за три месеца. Ние сме го внесли преди пет. Защо два месеца тази информация се крие от обществото?

С това не се ли изчерпват вашите благоприятни условия да търсите истината в България?

На локална почва да. Но ние ще потърсим правдивост на открито. Ще пуснем тъжба до Международния съд по правата на индивида в Страсбург за отвод от правораздаване в България. Ние сме сезирали по тези въпроси министерство на правораздаването, Висш съдебен съвет, бившето КОНПИ, прокуратурата. И като че ли се въртим в един обаян кръг.

Миналата седмица прокуратурата заяви, че няма отговорни и за изпарилите се 16 милиарда лева Данък добавена стойност. Пореден удар против вас.

Точно по този начин. За 16 милиарда лева. отговорни глух, а през вчерашния ден и през днешния ден виждаме по какъв начин се тръшка едно селско кметче за 150 лева. Така наподобява битката с корупцията в България. Прокуратурата категорично сподели във връзка с изчезналите 16 милиарда, че няма каквито и да е данни за осъществено закононарушение. Цитирам го тъкмо. А Национална агенция за приходите споделя, че 16 милиарда са източени, като голяма част от тях са оповестени за несъбираеми. Т. е. това е тотална вреда за бюджета, за страната и за нас като данъкоплатци. Прокуратурата е една от институциите, директно свързани със схемите за източване на Данък добавена стойност. В БОЕЦ разполагаме с съответни документи, които уличават прокуратурата и съответни лица от най-високите етажи на нейното ръководство в съпричастност към схемите за източване на тези 16 млрд. Данък добавена стойност в нескончаем интервал от време.

В момента обработваме и събираме информация. До дни ще кажем за това.

Готвите се за среща с американския дипломат. По какъв мотив е?

Става дума за една наша самодейност, която стартирахме през май т. година Петър Стаматов, основател на уеб страницата „ Еврочикаго ”, като наш представител, оказа помощ за една самодейност, в която се включи и Фрог нюз. Той внесе в американския конгрес през конгресмена Джо Уилсън една петиция, подписана от всички ни за възобновяване на активността на радио „ Свободна Европа”. Доколкото знаем следва посещаване на господин Уилсън в България. Междувременно БОЕЦ внесе писмо за среща с посланика във връзка тази петиция. С нея би трябвало да се запознае и държавното управление на Съединени американски щати. На всеки човек е ядно на какво равнище е човешката и медийна независимост.

Ако имате опция са среща на четири очи с американския дипломат какво бихте му споделили?

Цялата истина, че на върха на страната стоят потвърдени мафиоти и нарушители. Че институциите ни от дълго време са изгубили своите характерности да служат на обществото и да пазят неговите ползи. Ще му кажа, че те са се трансформирали в мутренски и мафиотски бригади. Докато прокуратурата и КПКОНПИ разиграват показни акции в жанр „ Цветан Цветанов”, Национална агенция за приходите е активизирана брутално.

За какво?

Имаме десетки сигнали за репресия-запори на сметки, блокиране на бизнеса. Това се случва всеобщо в страната. Действа се по лист на компании, избрани за врагове от ръководещата върхушка. Всичко това ще го кажем. Убеден съм, че американците са наясно. Важно е посланикът да разбере,че има задоволително насъбрано напрежение и опозиция против всичко това.

БОЕЦ излезе в отбрана на майката на убития командос в Лясковец Ваня Рибчева. В края на предходната година военното министерство я предизвести да напусне ведомственото жилище в кв. „ Люлин. Докъде стигна борбата ви да намерите дом за Ваня?

Случаят Ваня е доказателство за разпада на институциите и страната. Едва ли има естествен българин, който да не е съпричастен по този случай. Седем месеца няма решение за дома на тази жена. Всички ведомства си разменят кореспонденции, които се протакат във времето и никой не желае да позволи този случай. А той не е обвързван с разноски даже.

Да не би проблемите на Ваня Рибчева да са за това, че е деятел на БОЕЦ?

Това е една от аргументите. Втората е, че Ваня не спря да търси правдивост за убийството на сина си Емил Шарков. Един от хората, които тя показва като директно виновен за гибелта на Емо, е някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светлозар Лазаров. В момента той е част от ръководещата коалиция. Вторият човек е в партия „ Атака”. Благодаря на всички, които ни поддържаха в идеята ни да защитим Ваня в края на предходната година. Сега на 27 юни от 13 часа отново ще бъдем пред Министерски съвет. Този път към настояването да се позволи въпросът „ Ваня” ще желаяме и оставка на цялото държавно управление. То е тотално некомпетентно и неспособно да взема решение нашите проблеми.

Водите и една друга борба, обвързвана с различен ваш член-отец Рафаил. Кажете ни защо става дума?

Отец Рафаил /Росен Стефанов/ нашумя при визитата на съветския патриарх Кирил на 3 март. Беше от хората, профилактирани от Министерство на вътрешните работи. Два пъти по-късно беше каран да написа пояснение за това, че се изказвал отрицателно по адрес на патриарха и с това надали не го е заплашвал. Фрапиращото е, че преди седмица на отец Рафаил му беше връчен инспекционен акт за надчет от 50 000 лева от църквата. Той беше изпъден като свещеник на Кладнишкия манастир. Реално там не е стъпвал от две години. Не е допускан до храма. Тогава се подвигна скандал по отношение на проведеното изпъждане на отеца от хора на ГЕРБ на локално равнище. Личните движимости и документи на Рафаил останаха в манастира. Сега му се връчва този акт. Действа се подло и брутално, по този начин както прави Национална агенция за приходите. Идеята е да се репресират хората. Човекът в този момент е подложен в обстановка да потвърждава разноски, в случай, че няма в ръцете си никакви документи. Както виждате няма амнистия. Мафията не прости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР