В близко време делегация от американски прокурори и други представители

...
В близко време делегация от американски прокурори и други представители
Коментари Харесай

Анкара вярва, че скоро ще получи Гюлен от САЩ

В близко време делегация от американски прокурори и други представители ще посетят Турция, през януари се чака усилване на съдействието в областта на правната помощ.

Това споделя турският министър на правораздаването Абдулхамит Гюл пред CNN Turk във връзка настояването на Анкара допустимо най-скоро Фетхуллах Гюлен да бъде екстрадиран от Съединени американски щати и да бъде наказан в Турция. Ислямският просветител в Пенсилвания е обвинен №1 за организирането на опита за прелом от 15 юли 2016 година, който приключи с неуспех.

„ Имахме срещи на равнище министри и екстрадицията на Гюлен не е изцяло отхвърлена. Ние предоставяме нови доказателства на Съединени американски щати. Там върви прокурорско и административно следствие с присъединяване на ФБР, все още не сме получили безапелационен отвод за връщането на главатаря на терористите от ФЕТО. Надяваме се и имаме вяра, че върховенството на закона ще надделее и лидерът на терористите ще ни бъде върнат “, разяснява министър Гюл.

Запитан до каква степен са правилни популяризираните версии за допустима смъртна присъда за Гюлен като претекст за Съединени американски щати да не го екстрадират, той акцентира, че в Турция няма закон за изтезанията. „ Няма нищо правилно в слуховете, че у нас може да се върне смъртното наказване, това са спекулации. И съгласно условията на интернационалните конвенции няма никаква спънка Гюлен да ни бъде предаден, и ние ще продължим да преследваме нашите старания за това “, прецизира турският правосъден министър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР