В близките часове ще остане ветровито, въпреки че тенденцията е

...
В близките часове ще остане ветровито, въпреки че тенденцията е
Коментари Харесай

Слънчево по Черноморието, опасност от градушки в Северна България

В околните часове ще остане прохладно, макар че наклонността е към намаляване напразно. Утре преди обяд в Дунавската низина и Източна България ще продължи да духа до сдържан западен вятър, само че до вечерта ще отслабне, а тук-там и ще стихне. Минималните температури ще са сред 9° и 14°.

Денят ще стартира със слънчево време, само че след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в западната половина от страната ще превали временен дъжд, съобщи Българска национална телевизия, базирайки се на Национален институт по метеорология и хидрология. По-интензивни и съпроводени от гръмотевици ще са преваляванията в Северозападна и Централна Северна България. Там ще има условия и за градушки. Максималните температури ще са най-вече сред 23° и 28°.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността и основно по северното крайбрежие ще превали. Вятърът ще е до сдържан, само че до вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 21° до 24°. Температурата на морската вода е от 14°до 17°.

Денят и в планините ще стартира със слънце, само че по-късно тук-там ще превали дъжд, по старопланинското било и ще прегърми. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен западен вятър.

На доста места на континента ще има краткотрайни превалявания, интензивни и съпроводени с гръмотевични стихии в Източна Франция, Германия, тук-там в Полша и Украйна. В северозападната половина от Балканите също ще има превалявания от дъжд, до момента в който на югоизток ще остане слънчево.

У нас се чака следобеден дъжд и в четвъртък и петък. Ще стартира да прониква и студен въздух и температурите ще се намаляват. В петък оптималните съвсем в цялата страна ще са под 20°. В събота и неделя вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира и стопляне.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР