В Белгия може отново да бъде въведена обща карантина заради

...
В Белгия може отново да бъде въведена обща карантина заради
Коментари Харесай

Европейска държава може да въведе отново пълна карантина

В Белгия може още веднъж да бъде въведена обща карантина поради сензитивното повишаване на броя на новооткритите инфектирани с COVID-19, удостовери министърът на опазването на здравето Франк Венденбрук.

Местни медии оповестяват, че в южната област Валония е готова заповед за въвеждане на вечерен час от 1.00 ч. до 6.00 ч. и се чака мнението на Министерство на вътрешните работи, съобщи БНР. Полицаите в страната са получили нови насоки, съгласно които би трябвало да наблюдават главно за носенето на маски на публичните места, където са наложителни, както и за спазването на работното време на заведенията за хранене и кафенетата.

Глобите за несъобразяване с разпоредбите са 250 евро за жител и 750 евро за сдружение при първо нарушаване. Полицаите ще разполагат с портативни устройства, с цел да събират сумите на място. При наново нарушаване санкцията може да доближи 4000 евро, а съдът може да наложи отнемане от независимост за период до три месеца. Ако някой съобщи на висок глас, че е болен от COVID-19, или в случай че кашля и киха, с цел да изплаши близките, може да бъде лишен от независимост до три месеца и санкциониран с 50 до 300 евро.

По последни данни в Белгия дневно се откриват по над 4000 новозаразени, а лечебните заведения оповестяват, че още веднъж би трябвало да отсрочват дейностите, които не са незабавни. Досега в страната са били открити 162 258 заболели, а над 10 хиляди починаха. Европейският център за попречване и преодоляване на заболяванията слага Белгия на второ място след Чехия в Европейски Съюз в последните дни по броя инфектирани на 100 хиляди души население.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР