В базата на комитета USB Implementers Forum (USB-IF) наскоро беше

...
В базата на комитета USB Implementers Forum (USB-IF) наскоро беше
Коментари Харесай

Нови чипсети от AMD са забелязани в базата USB-IF

В базата на комитета USB Implementers Forum (USB-IF) неотдавна беше видяно споменаване на към момента не оповестени комплекти систематични логики на AMD. Тези чипсети, съдейки по всичко, са на финалните стадии от тяхната разработка и скоро ще бъдат подложени на узаконяване за сходство с вградените контролери съгласно условията на USB-IF. Общо в базата са открити пет нови логики: X499, Z490, PRO 490, PRO 460 и A420 .
Първите клюки за AMD Z490 се появиха още през първата половина на тази година. Очакваше, че той ще се трансформира в основа за топ-дънните платки за платформата AM4, които също така ще бъдат оборудвани с PLX чип-комутатор, осигуряващ действието на огромен брой PCI Express линии. За страдание, малко преди Computex 2018, компанията реши да приключи работата си над Z490, евентуално считайки го за прекомерно безценен и не съществено изобретение по отношение на X470.



Наборът от логики AMD X499, съгласно наличната в Мрежата информация, има за цел да размени X399 още при започване на идната година. Този чипсет е предопределен за процесорите Ryzen Threadripper от двете генерации и би трябвало да докара до по-голям брой вградени контролери, дружно с поддръжката на интерфейса PCI-E 3.0, вместо PCI-E 2.0 възложен от предшественика си. Неговата презентация би трябвало да се организира през януарския CES 2019.

Що се отнася до AMD A420, то той ще размени от дълго време познатия ни A320, дебютирал преди повече от две години, дружно с APU Bristol Ridge и платформата AM4 за OEM сегмента. Той ще откри приложение в серията дънни платки от бюджетно равнище. В същото време, за AMD PRO 490 и PRO 460 все още няма никаква информация. Може да се допусна, че тези логики би трябвало да работят в тандем с процесорите AMD Ryzen Pro, ориентирани към корпоративния пазарен сегмент.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР