„В българското общество има пълно отвращение от процесите, които текат

...
„В българското общество има пълно отвращение от процесите, които текат
Коментари Харесай

Зафиров: Който се е докоснал до ГЕРБ, после е изчезвал от политическото пространство

„ В българското общество има цялостно омерзение от процесите, които текат в така наречен некоалиция. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в ефира на bTV.

Според него ротацията ще се случи по една елементарна причина: „ През годините всеки, който се е докоснал до ГЕРБ като политическа мощ, след това нормално е изчезвал от политическото пространство. ПП-ДБ още не са достигнали електоралното си дъно. Бойко Борисов ще изчака некоалиционните си сътрудници да ударят това дъно и тогава ще дръпне шалтера на ръководството. “

„ В сглобката е цялостен безпорядък – единият министър още върви с защита, вървят разногласия кой министър на кого бил, в Народното събрание гласоподават ситуационно както им падне. Има голямо напрежение сред тях. Разбира се, ябълката на раздора са регулаторите, за които още не могат да измислят формулата, по която да си ги разделят. Потвърждава се правилото на това ръководство, на който то бе основано – да си пазят имунитетите, което към този момент не е на дневен ред, защото се изпраха и си прекратиха производствата, в този момент на дневен ред е разпределението на баницата и на това, което остана от нея “, сподели още Зафиров.

Той дефинира свършеното за първите 9 месеца от кабинета „ Денков-Габриел “ като „ цялостна покруса “.

„ Нито един от петте целта, които поеха като ангажимент при започване на това ръководство, не е изпълнен. Аз не бих се хвалил с 3% Шенген, още повече, че идват обезкуражителни сигнали, че по този начин и няма да бъдем признати по суша. Оттам нататък - и по еврозоната започнаха да дават отбой с думите на премиера, че 1 януари 2025 година не е сакрална дата, което значи, че най-вероятно няма да стане. А и няма да стане по една елементарна причина – третият им приоритет беше 3% инфлация, а завършиха 2023 година с 9,5% инфлация. Четвъртият им приоритет, дадоха обещание преформатиране на Плана за възобновяване и резистентност – цялостна неизясненост. И още един доста значим приоритет – дадоха обещание механизъм за равнопоставено финансиране на капиталовите планове на общините и даже ги записаха в бюджета. Само че какво се случва там – тези планове са на сума доста пъти по-голяма от плануванаъа в бюджета, сега стартират договорите и се оказва, че тези контракти се подписват отново на правилото „ наш-ваш “, уточни Атанас Зафиров.

Социалистът акцентира, че и законодателната стратегия надалеч не е изпълнена, защото от заложените 80 законопроекта, са признати едвам 11.

„ Не знам от кое място Денков ги измисли тези 56% осъществяване по време на доклада. Другата му огромна неистина за повишение на покупателната дарба –той посочи като огромна похвала, че към този момент не сме на последно място в Европа, а сме на предпоследно и приходите са се вдигали. Сигурно се подвигат за някои хора, само че като цяло покупателната дарба е злополука. В България имаме работещи небогати – хората работят, получават заплати и са небогати “, безапелационен бе Зафиров.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР