В българския вариант изборите не решават нищо. Ако те решаваха

...
В българския вариант изборите не решават нищо. Ако те решаваха
Коментари Харесай

Ренета Инджова: В българския вариант изборите не решават нищо

В българския вид изборите не вземат решение нищо. Ако те решаваха нещо, щяха да бъдат неразрешени “. Това сподели пред БНР Ренета Инджова, министър-председател на България в 84-ото държавно управление, назначено от президента Желю Желев от октомври 1994 до януари 1995 година

„ Българският народ няма доверие в изборната ни система. Той се е нагледал на фалшифицирани, нечестни избори, които с огромна лекост се афишират за демократични. Проблемът не е в това, че няма да се пусне бюлетина, а не е извървян целият предходен път, в който жителите, хората, които са жертва на властта, би трябвало да имат и други форми на битка. Изборите са последното средство. Българите не са потвърдили, че в протестите, в митингите, в изразяването на ползите си им се чува гласът. Затова и с такава лекост не отиват на избори. Очаквах този резултат “, разяснява Инджова.

Тя обърна внимание и на държанието на политиците след изборите: „ Те все едно, че народът нищо не е направил за тях, не им е дал доверие. Отново не престават с безчинствата, мачкането. … Ще се покачат цените да вземем за пример на топлоенергията, на електричеството. Просто това е една подигравка. Изчаква се моментът и по-късно се натиска още веднъж педала “.

Според нея това повишение на цените има своята икономическа логичност, само че: „ Политическото им потъпкване е повода за това, че българският народ е най-беден и така нататък “.

„ Оставките са закономерни, те са като повишението на цените “, акцентира Ренета Инджова. Според нея след изборите са трансформирали съотношенията и в този момент никой не е удовлетворен от резултата:

„ Партийно строителство, правено по този метод, рано или късно се трансформира в разгром. Той е разгром – вътрешен, партиите вътре в себе си се унищожават.. Вижте какво става с ръководещата партия, която е в обстановка, че основният би трябвало да екзекутира дясната си ръка. Това са олигархични конфликти за последно, които идват от събитието, че евентуално не са се съгласили за онази настройка на депутати, която си избраха – измежду тях има недоволни или тази настройка не дава отговор на към този момент декларираните позиции на обособените участници в политико-олигархичния живот на страната. На трето място е допустимо – заради същото насипно положение, в което се намира България, сега е и бюрокрацията на Европейски Съюз. При това състояние е допустимо още да не се знае от кое място идват ударите върху нашите юнаци. Във всички случаи обсадата е цялостна, ще забележим къде се пробива. Започват пробивите един по един “.

„ Управление – напълно подмолно, безочливо и безпардонно “, счита още някогашният министър председател на България. За нея няма спечелил на тези избори, тъй като „ те нямат значение “.

Според нея изходът от това състояние ще пристигна извън:

„ Ние сами сме като слепци и не може да намерим излаз. Изходът ще пристигна извън. Той ще бъде доста позорен, тъй като когато един народ не реагира на това, което му предизвикват, извън ще му го наложат по този начин, че да го унижат “.

Инджова изрече мнение, че позицията на премиера е доста тежка: „ На него му е сложена задачата да избавя себе си, да разчиства. Няма воля и героизъм да назова това „ чисти ръце “, тъй като то не е и направено за това… Не чакам интервенция „ Чисти ръце “. Не чакам да имаме настояща правосъдна система в посока на правдивост. Ще има продължаващи безчинства ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР