В българския парламент предстоят изслушвания, които обещават да хвърлят светлина

...
В българския парламент предстоят изслушвания, които обещават да хвърлят светлина
Коментари Харесай

Депутатите изслушват съдия Цариградска и прокурор Невена Зартова

В българския парламент предстоят чувания, които дават обещание да хвърлят светлина върху последните развития в правосъдната система и бизнес климата в страната. На фокус са дейностите на Мартин Божанов-Нотариуса и свързаната с него група, като изключително внимание се обръща на прокурор Невена Зартова и група заместник-районни прокурори, които неотдавна подадоха оставки.

Невена Зартова, която досега на оставката си заемаше позицията на административен началник на Софийската районна прокуратура, е оповестила решението си като стъпка към основаването на „ естествена работна конюнктура “ за магистратите. Тази трагична стъпка е последвана от сходни дейности от страна на нейни сътрудници, които са изразили разнообразни претекстове за своите оставки .

В допълнение към вътрешните раздори в правосъдната система , Народното събрание ще прегледа и изказванията на двама гръцки предприемачи – Анастасиос Дикос и Йоаким Каламари , които настояват, че са били подложени на непозволен напън. Техните свидетелства могат да дават скъпа информация за външните въздействия върху бизнес средата в България и да подчертаят евентуални проблеми във взаимоотношенията сред бизнеса и правораздаването .

Тези чувания идват в миг, когато българското общество изисква бистрота и отговорност от своите институции . С вниманието ориентирано към дейностите на Мартин Божанов и към него образуваната група, народните представители се надяват да получат отговори на въпроси, които тревожат обществеността и да намерят способи за подсилване на правовата страна и възстановяване на бизнес средата.

Изслушванията дават обещание да бъдат значим миг за разбор на положението на правосъдната система в България , както и за оценка на въздействието, което вътрешни и външни фактори оказват върху нея. Резултатите от тези съвещания могат да имат продължително влияние върху бъдещите промени в бранша и да служат като основа за по-нататъшни дейности в устрема към правдивост и почтеност.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР