В България вече няма проблем с наводненията, с безводието. Това

...
В България вече няма проблем с наводненията, с безводието. Това
Коментари Харесай

Борисов: Преди имахме проблем с наводненията, сега – с безводие

В България към този момент няма проблем с наводненията, с безводието. Това съобщи на съвещанието на кабинета в сряда министър председателят Бойко Борисов. Повод за думите бяха отчетите на министрите на околната среда и на районното развиване Нено Димов и Петя Аврамова за ограничения за водната рецесия в Перник. Борисов се помоли за повече сняг, а няколко минути по-късно, без диспути, бе заменена регионалният шеф на Перник Ирена Соколова. На нейно място застава Емил Костадинов, някогашен кмет на един от кварталите в града, който загуби на локалния избор от претендента на Българска социалистическа партия. Основната причина е отново водната рецесия в града.

" Трябва да имаме доста ясна тактика за безводието, дай Боже да вали сняг непрестанно, ще го чистим, да изпълни язовирите, щото преди имахме проблеми с наводненията, в този момент с безводието ", съобщи министър председателят.

Взимали са без да ни кажат

Вода от язовир " Студена " е отклонявана непозволено посредством помпена станция към Радомир без министерството на околната среда да бъде известено, рапортува Димов. Във ведомството не знаят какво количество е било пренасочно към Радомир, тъй като в станцията нямало даже водомер. Дадени са наставления за слагане. Сега специалистите са поискали данни за разхода на ток от оборудванията, с цел да се опитат да схванат " по противоположен път " какъв брой вода е била изразходена, изясни министърът. По принцип отклоняването на количества към Радомир в разрешено, само че в спешни условия. За последните три години министерството не е уведомявано за сходно нещо.

Спряно е и подаването на вода към пернишката топлофикация и цех " Стомана ", съобщи Димов. Данните сочат, че през последните няколко дни притокът и оттокът от язовира съвсем се изравняват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР