В България темата за мръсния въздух тепърва набира скорост, но

...
В България темата за мръсния въздух тепърва набира скорост, но
Коментари Харесай

Китай знае как да се справи с мръсния въздух

В България тематиката за мръсния въздух занапред набира скорост, само че в Китай казусът от доста години има напълно друго измерение.

Пекин страда от замърсявания до 12 пъти по-големи от допустимите, а годишно умират повече от милион и половина души (над 4000 души на ден) в следствие от мръсен въздух. Решението на държавното управление е просто - засаждане на дървета. Много, доста дървета.

Само за последните пет години в Китай са засадени към 140 000 кв. км гори - с 30 000 кв. км повече от територията на България. Инициативата е почнала през 2016 година, ще продължи до 2020 година, а инвестицията възлиза на над 82 милиарда $.

 Въздухът в градовете в Китай е до 12 пъти по-мръсен от допустимото.

Въздухът в градовете в Китай е до 12 пъти по-мръсен от допустимото.

Целта е до края на това десетилетие повече от 23% от цялата територия на Китай да е покрита от гъсти гори, които да спомогнат за връщането на естествените равнища на замърсяване на въздуха в мегаполисите в страната.

Само за 2018 година държавното управление планува да засади още най-малко 65 000 кв. км с дървета. Насажденията се чака да основат опция за възобновяване на подземни води и микроклимат в големи територии, които са станали жертва на индустриализацията и замърсяванията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР