В България са потвърдени два случая на западнонилска треска, като

...
В България са потвърдени два случая на западнонилска треска, като
Коментари Харесай

Гръцки вестник: Случай на западнонилска треска в България е свързан с Кипър

В България са доказани два случая на западнонилска тресчица, като за един от пациентите се знае, че през част от това лято е живял в Кипър, написа електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.
Министерството на външните работи на България не е излизало с нова информация към четвъртък сутринта, само че съгласно Philenews, здравното ведомство на страната е разгласило известие за 48-годишен българин, който е диагностициран със Западнонилска тресчица (ЗНТ).
Мъжът, от Пазарджик, е строителен служащ, който през последните два месеца живее в Кипър.
Според българските управляващи, служащият се е разболял от тресчица незабавно след завръщането си в страната и се е чувствал доста зле. Веднага е признат в болница и му е сложена диагноза ЗНТ.
Други градове в България също са нащрек, като в публично изказване се споделя, че клиники за инфекциозни болести в Белград и Ниш оповестяват за инфектирани хора. Повечето случаи са били свързани със признаци на летен грип, до момента в който в редица други случаи е била наранена нервната система.
Според спомагателни известия в медиите, на радара на българските управляващи за вероятни инфекции със ЗНТ са и други места, с изключение на Кипър.
Според държавните медицински служби на Република Кипър, девет случая на ЗНТ са били доказани в южната част на страната през тази година до 16 август. Всички случаи са свързани с невроинвазивното заразяване с вируса, като двама пациенти остават в сериозно положение, а четирима други са изписани от болничното заведение.
По-рано тази седмица бе доказан един смъртен случай в следствие от ЗНТ в покрайнините на Никозия, като здравните служби показват, че пациентът е бил доста възрастен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР