В България работят много хора в областта на бизнеса, засегнат

...
В България работят много хора в областта на бизнеса, засегнат
Коментари Харесай

Симеонов от БТПП: Най-тежко засегнатa от ситуацията с газа е енергетиката

„ В България работят доста хора в региона на бизнеса, обиден от газа. Най-тежко засегнатите браншове допускаме, че ще бъдат енергетика, химия и стъкло и порцелан. Първите два бранша са с към 40% ползване на газа, от който България се нуждае, а стъкло и порцелан – с към 9%. В тези предприятия работят близо 30 000 служащи и обстановката непроменяемо ще се отрази върху тяхната трудова претовареност ”. Това разяснява Цветан Симеонов, ръководител на Управителния съвет на Българската търговско-промишлена палата, в ефира на предаването „ Твоят ден ” по

Според специалиста към този час към момента няма предвидимост, тъй като се чака КЕВР да дефинира цената на газа. Има единствено поръчки за цената от „ Булгаргаз ”.

„ Все отново е явно, че ще бъде много по-скъп от преди, само че ситуацията е малко по-приемливо, така като до средата на юли българските компании използваха газ, работеха, без да знаят какъв брой ще платят. Към 1 септември цената на електричеството е 1140 лв. за мегаватчас. Тази цена е прекомерно висока. За газа КЕВР ще дефинира до обяд ”, сподели Симеонов.  
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР