В България работим от няколко години за приравняване към стандартите

...
В България работим от няколко години за приравняване към стандартите
Коментари Харесай

Радев: Членството в ОИСР е стратегически приоритет за България

В България работим от няколко години за приравняване към стандартите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. В момента сме в развой на пренасяне и прекосяване към последващо ниво, надявайки се, че България ще се причисли към организацията като пълновръстен член. Това съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Матиас Корман, който е на посещаване в България. Днес той се срещна с президента Румен Радев.

Вярваме, че можем да допринесем за промени в България, имаме вяра, че България може да способства в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, сподели още той.

Президентът Румен Радев уточни, че това е първата аудиенция на Корман в София.

“Благодарих на Корман за поддръжката и неговият важен принос за отблокиране на процеса на разширение на организацията. За България участието в Организацията за икономическо сътрудничество и раз стратегически приоритет. България интензивно сътрудничи с организацията в разнообразни начинания. Ние имаме упоритостта и готовността да способстваме за намирането на решения от световния дневен ред, сподели още Радев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР