В България продажбите на нови коли са се увеличили с

...
В България продажбите на нови коли са се увеличили с
Коментари Харесай

С 55 % са се увеличили продажбите на нови коли в България

В България продажбите на нови коли са се нараснали с 55,4 % през ноември до 3082. За интервала януари-ноември в страната ни са регистрирани нови 28 180 коли, което е с 23,5 % повече, по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители, предае Българска национална телевизия.

През ноември броят на новите коли, продадени в Европейски Съюз, се е нараснал с 5,9 на 100 на годишна основа, заяви ДПА, базирайки се на месечния бюлетин на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA).

Увеличението се дължи значително на обстоятелството, че през този ноември е имало един работен ден повече, прецизираха специалистите на АСЕА.

Сред най-големите европейски пазари Испания и Франция са се показали най-добре с нарастване на продажбите надлежно с 12,4 на 100 и с 10,3 на 100.

Новите регистрации на коли са нарастнали с 9,4 на 100 в Германия и с 6,8 на 100 в Италия, до момента в който във Англия, чиито управляващи интензивно договарят по излизането на страната от Европейски Съюз, е регистриран спад за осми следващ месец с 11,2 на 100.

За 11-те месеца на годината продажбите на нови коли в Европейски Съюз са се нараснали с 4,1 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година до над 14 милиона.

За същия интервал търсенето е било очебийно мощно в Италия и Испания, където продажбите са скочили с близо 10 на 100, до момента в който във Англия те са се намалили с 5 на 100.

Продажбите на нови коли се търгуват като индикатор за икономическото здраве. В Европейски Съюз те мощно се намалиха след финансовата рецесия от 2008 година, само че потеглиха нагоре от септември 2013 година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР