В България няма потвърден случай на коронавирус. Всички изследвани 16

...
В България няма потвърден случай на коронавирус. Всички изследвани 16
Коментари Харесай

Няма случай на коронавирус в България, по света се взимат превантивни мерки

В България няма доказан случай на ковид. Всички изследвани 16 проби са негативни, разгласи началникът на Военномедицинска академия и ръководител на Кризисния щаб за ковид военачалник Венцислав Мутафчийски, представен от БНР.

" Към днешния ден във ВМА са направени 14 проби, които са негативни, а в Националната лаборатория - 2 проби от Бургас, също негативни. Двама души са признати във ВМА, единият от тел.112 от София с температура, грипоподобни недоволства, а другият, с помощта на контрола по границата, водач на тир ", разгласи той.

" Към момента всички проби са негативни, които са обработени, в това число и от междулабораторния надзор (между двете лаборатории са потвърдително отрицателни) ", уточни по-рано през днешния ден проф. Мутафчийски.

Доц. Георги Попов, шеф катедра " Инфекциозни заболявания " във ВМА разгласи пред Би Ти Ви, че се чака с настъпването на по-топло време коронавирусът да отшуми, въпреки че е нов и към момента не се знае всичко за държанието му.

Прогнозата му е, че все по-малко хора ще се заразяват.

Посочи, че младежите и децата на процедура не се застрашени и че вирусът е по-скоро рисков, като всеки грип, за хора с други болести и в мощно преклонна възраст.

Обяви, че хората, които се разболеят от какъвто и да е вирус безусловно би трябвало да носят маски както и медицинският личен състав.

Междувременно " Уизер " разгласи, че поради спадналия интерес на пасажерите понижава боря на полетите и до Тел Авив откакто направи това и до Италия. Повече по тематиката четете тук.

Ефектите от ковид по света

Парижкият музей Лувъра, който е най-посещаваният музей в света, през днешния ден бе затворен, откакто чиновниците му упражниха правото си да не работят поради епидемията от ковид, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Ръководството на музея не посочи дали Лувърът ще работи на следващия ден.

" Самсунг електроникс " (Samsung Electronics) и " Ел Джи Иннотек " (LG Innotek) оповестиха през днешния ден, че са затворили заводите си в Южна Корея, откакто тестът на служащ за коронаврус се оказа позитивна, съобщи " Ройтерс ". В страната през днешния ден бяха доказани нови 586 случая на заболяването. В Китай доказаните нови случай към 29 февруари са 573. В Япония общият брою на инфектираните доближи 940.

В Испания броят на инфектираните доближи 76. Ирландия и Люксембург оповестиха първите случаи, а в Норвегия инфектираните станаха 15. Гърция удостовери три нови случая и по този начин в страната потвърдено инфектираните са общо 7.

Ливан затваря учебни заведения и университети превантивно, а Саудитска Арабия спря да издава туристически визи.

" Няма аргументи за суматоха ", разгласи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп след първия случай на умрял от вируса.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (199)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР