В България няма най-важното – Министерство на демографията. Това отбелязва

...
В България няма най-важното – Министерство на демографията. Това отбелязва
Коментари Харесай

Шкварек: В България има агенция и министерство за всякаква глупост, но не и най-важното: Министерство на демографията

В България няма най-важното Министерство на демографията . Това отбелязва в своя Фейсбук обява политическият и интернационален анализатор Кристиян Шкварек . В нея той припомня, че през 2023 година от Организация на обединените нации са отчели, че страната ни е заела първото място в класацията за най-бързо изчезващ народ в света. В поста му написа още:

„ България*:

  • Раждаемост 2019: 61 538
  • Раждаемост 2020: 59 086
  • Раждаемост 2021: 58 678
  • Раждаемост 2022: 56 596
  • Раждаемост 2023: 49 610

*Източник Национален статистически институт

Всички се смяхме на нелепостите на Кирил Петков за сякаш големия скок в плодовитостта на българите при тяхното ръководство, само че е хубаво с изключение на шегите да забележим и действителните данни, тъй като те не са по никакъв начин занимателни.

Плодовитост и раждаемост са две разнообразни метрики и скокът в първото на графиката на Петков е плод напълно на статистическа неточност в едно проучване след последното броене.

Всъщност предходната година Организация на обединените нации „ увеличи “ България от втория най-бързо изчезващ народ на света на първия. Задминахме балтийските страни и публично станахме най-бързо топящата се страна на Земята. До 2050-та демографската злополука тук ще невиждана по отношение на всяка друга страна.

Нужни са незабавни и радикални ограничения за повишение на раждаемостта до най-малко базисната 2.1. Тъкмо това е идеята на и огромното Шествие, което организираме на 22-ри Юни. В България има министерство и организация за всяка допустима нелепост, а няма за безусловно най-важното: Министерство на демографията. Страната би трябвало незабавно да схване тази идея като главен народен план и партиите да възприемат правилото, че всеки кабинет ще излъчва наложително вицепремиер по демографския въпрос. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР