В България има един такъв проблем, че всяка партия показва

...
В България има един такъв проблем, че всяка партия показва
Коментари Харесай

Светлин Тачев : Политическата криза съвпадна с недостига на газ

В България има един подобен проблем, че всяка партия демонстрира грешките на остарялото ръководство и трансферира виновността на предходните властимащи. От чисто експертно разногласието за доставките на газ мина на политическо равнище. Това съобщи в предаването „ Денят онлайн ” политологът от „ Галъп ” Светлин Тачев.

„ И предходните три избора през предходната година минаха под знака на това „ какво са създали предходните и по какъв начин ние можем да сме алтернативата и да го променим ”. Сега обаче ГЕРБ попадна в обстановка, в която може да споделя „ ето какво направиха те – изберете нас ”.

По думите му политическата рецесия сега се случва на фона на дефицита на газ в цяла Европа.

„ Енергийната рецесия също е част от цялата борба по оста Изток-Запад. Това е рецесия, при която, в случай че не се откри опция, тъй като особено за България в предизборна конюнктура – всичко, което се случва, се политизира. Тоест от чисто експертно разногласието мина на политическо равнище. Специално за мен е ясно, че от „ Газпром ” газ няма да забележим. Поне по този начин беше обявено. Но би трябвало да се търси опция, тъй като навлязохме в есенните месеци ”, акцентира той.

Според Тачев от дълго време самото приказване за народен интерес се прокарва по оста Изток-Запад.

„ При разногласията за газа приказваме по-скоро за опълчване, в сравнение с за национални ползи ”, сподели още политологът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР