В България има борба кой да управлява корупцията, а не

...
В България има борба кой да управлява корупцията, а не
Коментари Харесай

Атанас Семов: У нас има борба кой да управлява корупцията, а не кой да се бори с нея |

В България има битка кой да ръководи корупцията, а не кой да се бори с нея. Тази констатация направи конституционният арбитър Атанас Семов. 

" В правосъдната система на България работят извънредно доста качествени и почтени хора, само че има и такива, които вършат всичко допустимо тя да е спъната в някои случаи. Въпросът обаче не е кой, а за какво. Има политически и правни механизми, които разрешават това, и знаем част от тях. Знаем за това по какъв начин е възможно избирателно да се ревизират едни сигнали за корупция, а други да не се забелязват. Избирателно да се ревизират едни записи и фотоси, а други не. Това са проблеми, които Брюксел вижда и на които слага напълно ясната диагноза – несъвместими с европейската ценностна система ", бе безапелационен съдията пред бТВ.

Според него би трябвало да се тормозим и от това, че българската власт непрекъснато лъже жителите си и Европа за промени, промени и прогрес.

" Шамарите би трябвало да се раздават с думи и политически оценки. Това направи и Брюксел на два пъти тази седмица. Това, което видяхме и чухме, е, че България е орезилена. Европа от дълго време вижда и схваща, само че към този момент е подготвена и да работи ", разяснява Семов.

Докладът на Европейския парламент би трябвало да се чете като насърчаващ българската непоносимост към безобразията. Той не може да реши проблемите в България, само че може доста ясно да насърчи решаването им, уточни още конституционният арбитър. И добави, че не била резолюцията на Екологичен потенциал да " мине безшумно като през пустиня и да потъне в пушилката на джипа ".

" Резолюцията на Европейския парламент е по едно и също време пестник и вяра – подкрепа за европейската нормалност в България и е време да се върнем към нея ", счита Семов.

Конституционният арбитър дефинира измененията в главния закон, които внесе в Народното събрание ГЕРБ, като " спазъм на политическия режим ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР