В България е пълно с невероятни постройки, носещи духа на

...
В България е пълно с невероятни постройки, носещи духа на
Коментари Харесай

Великолепният дом на велик българин, който днес е потънал в мрак


В България е цялостно с невероятни постройки, носещи духа на епохата, в която са създавани. Уви, немалка част от тях са в окаяно положение, оставени да тънат във безконечен мрак и бедност. Някога център на плевел публичен живот, благосъстоятелност на видни интелектуалци, само че през днешния ден разрушени и забравени.Такава е историята на къщата-музей на Александър Стамболийски в София. Този дребен, само че хубав дом е знак на безхаберието, което е сковало страната и институциите, написа каналът Vbox7.

Министър-председателят Александър Стамболийски е живял и рабoтил в тази постройка сред 1921 и 1923 година като настоящ министър председател, описват от " Стара София ". По-късно в нея е организиран музей, а през 50-те е посторена и изложбена зала. 

Интересен факт е, че в този дом са се провеждали събрания на Министерски съвет. Вилата е оповестена за исторически монумент на културата през 1955-а. Тогава е част от музеен комплекс, благоустроен с алеи, шадравани и растителност. Едно по едно всички тези неща изчезват, а през днешния ден не е останало съвсем нищо.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР