В България е налице едно от условия за противодействие на

...
В България е налице едно от условия за противодействие на
Коментари Харесай

Радев недоволен, че много се говори, а малко се прави срещу корупцията

В България е налице едно от условия за противопоставяне на корупцията- неналичието на примирие и равнодушие. Това мнение изрази президентът Румен Радев на интернационална конференция на тематика " Европейските практики и благоприятни условия за противопоставяне на корупцията ".

За корупция в България се приказва доста, а се прави малко, дори в последно време се приказва по-малко, посочи президентът. За корупцията няма почивен ден. За президента е значимо да има ясна формулировка що е то корупция и кои са факторите, които я предизвикат.

Корупцията нанася големи вреди на нашето общество, отсече Румен Радев. Тя краде от благосъстоянието на нацията, съобщи той. Корупцията краде доверието в институциите, предизвести президентът. Тя гони вложителите и пречи на развиването на стопанската система.

Убийствено за стопанската система ни е вложителите вместо да влагат в нововъведения да търсят точния човек, който ще им свърши работата. Държавният глава желае безкомпромисност към корупцията. Той упорства и за изчерпателен метод в битката с корупцията. Радев желае предварителна защита и профилактика на това явлението. Държавният глава изиска и дейно държавно ръководство.

Да черпим опит от положителните европейски практики, настоя Румен Радев, съгласно който всички институции би трябвало да се обединят в битката с корупцията.

Корупцията е многоаспектно и сложно събитие, съгласно заместник-омбудсмана Дияна Ковачева. Ежедневната корупция и корупцията на политическо равнище нарушава правата на индивида. Интересите на жителите остават на назад във времето и те не получавали нужната грижа от страната. Широко публикуваната корупция визира отрицателно всяка от трите управляващи. Оказва се, че корупцията в публичните поръчки е международен проблем.

Според ръководителя на Държавна организация Електронно ръководство Атанас Темелков корупцията е най-опасната болест на нашето време.

Днес огромна част от жителите могат сами да свършат административна работа, процентът на тези електронни услуги обаче още е дребен. От ноември администрациите стават съвременни - ще обменят документи по електронен път, а не с писма, както до момента. Скоро влиза в действие услуга, която разрешава всеки жител да ревизира какви персонални данни се съхраняват за него. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР