В Бачковския манастир боядисват повече от 7000 яйца. В дните

...
В Бачковския манастир боядисват повече от 7000 яйца. В дните
Коментари Харесай

В Бачковския манастир боядисват повече от 7000 яйца

В Бачковския манастир боядисват повече от 7000 яйца. В дните на най-светлия християнски празник духовната обител се приготвя да посрещне вярващи от цялата страна.

Днес в манастира се боядисват 2023 яйца - всичките са с червен цвят - знак на пролятата Христова кръв и на Възкресението. Първото яйце беше сложено в олтара, а идващото до чудотворната икона на Божията майка. По традиция в боядисването на яйцата се включват и доста доброволци.

В съботния ден в Бачковския манастир ще бъдат обагрени в алено още 5000 яйца, които монасите от манастира ще раздадат на вярващи и на хора в неравностойно състояние от района.

" Молитва за мир по света и молитва за единство на българската нация – две неща, които са доста нужни в днешно време – две неща, които са доста елементарно достижими когато сме с бога, когато сме с възкръсналия Христос, когато се уповаваме на силата на бога и на неговия закон – който е мир, единство, братолюбие и плодородна наслада от това, че сме дружно пред неговото лице ", съобщи свещеник Сионий – свещеник на Бачковския манастир.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР