В автомобилния завод ГАЗ бе забелязан китайския седан Changan Raeton

...
В автомобилния завод ГАЗ бе забелязан китайския седан Changan Raeton
Коментари Харесай

Руснаците възраждат старата Волга чрез Китай

В автомобилния цех ГАЗ бе видян китайския седан Changan Raeton Plus, който най-вероятно ще се създава като новата Волга. Известно е, че руснаците възнамеряват да възродят емблематичната марка още тази година.

Въпреки обстоятелството, че управляващите неведнъж са разгласявали стартирането на плана, към момента не е известно тъкмо с коя компания ще бъде основана новата Волга. Сега стана известно, че с огромна степен на възможност колата ще бъде издигната въз основата на един от китайските модели. По-конкретно става дума за донора Raeton Plus.

Новата Волга ще се сглобява в автомобилния цех ГАЗ в Нижни Новгород. Преди дни на територията на предприятието беше видян бял китайски седан без емблеми, въз основата на който инженерите ще се опитат да съживят емблематичния съветски седан. Въпреки неприятното качество на фотографията, излиза наяве, че немаркираният модел е Changan Raeton Plus.

Размерите на китайския седан са 4 800 мм дължина с 2 770 мм междуосие. Така колата е сравнима по размери с Toyota Camry. Raeton Plus се задвижва от 1.5 литров турбо мотор, чиято мощ е 210 конски сили. Максималната скорост на седана е 210 километра в час. По тези характерности моделът превъзхожда Москвич 6.

В момента съветски експерти тестват евентуалната Волга. Освен това се сглобяват три автомобила в друга степен на подготвеност. Кой тъкмо модел ще бъде донор на възродената Волга, сигурно ще стане известно по-късно, малко преди премиерата на автомобила, която ще се състои през 2024 година

В началото на февруари стана известно, че фирмената емблема с елен ще остане на капака на възродената Волга. В същото време външният тип на седана ще бъде съвременен.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР