В Австрия днес гласуват за президент. Според предварителните резултати настоящият

...
В Австрия днес гласуват за президент. Според предварителните резултати настоящият
Коментари Харесай

Президентските избори в Австрия: Александър ван дер Белен печели втори мандат

В Австрия през днешния ден гласоподават за президент. Според предварителните резултати актуалният държавен глава Александър Ван дер Белен печели 54.6% % от гласовете.

Това удостоверява изследванията до момента, че 78-годишният някогашен водач на " Зелените " ще събере повече от половината от гласовете още на първия тур.

За президентския пост в Австрия се явиха седем претенденти, всички мъже.

" Президентът за Австрия е това, което беше кралицата за британците. Той би трябвало да съставлява хората, да бъде суверен ", съобщи Мари Улрике Грюн, гражданин на Виена.

Предизвикателството пред настоящия държавен глава и любимец в изследванията - Александър ван дер Белен, беше да активизира подръжниците си и да ги убеди,че успеха не е обезпечена.

Нито една от главните центристки партии не показа претендент, вместо това те поддържаха Ван дер Белен, а негов главен противник се оказа Валтер Розенкранц от крайнодясната Партия на свободата. Сегашният президент поддържа Украйна и глобите против Русия,Розенкранц е за неутралитет. Гласоподаватели отидоха до урните с ясна визия за залога.

" Искам непоклатимост в тези времена и по тази причина мисля, че тези избори са доста значими. "

" Не единствено пандемията, войната, инфлацията- и политиката е предизвикателство.Искам да видя партийните ползи в услуга на обществото ".

Като цяло, президентът на Австрия има значително церемониална роля, само че и широкообхватни пълномощия в интервали на преход и рецесия.Така да вземем за пример той може да в профил канцлера и държавното управление и да разпусне Народното събрание.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР