В Австралия се наблюдава засилен интерес от богати жители на

...
В Австралия се наблюдава засилен интерес от богати жители на
Коментари Харесай

Хонконгски милионери бягат в Австралия

В Австралия се следи засилен интерес от богати поданици на Хонконг към визовата стратегия за милионери , които търсят избавителен пояс на фона на политически разтърсвания на ръководената от Китай територия, разясняват за " Ройтерс " адвокати.

Отделът по миграция на щата в Южен Уелс " видя доста нарастване на заявките " от Хонконг през последните месеци, се споделя в писмо.

Интересът съответства с " началото на актуалните безредици в Хонконг ", съобщи ведомството, като се базира на програмата за капиталови визи за вложители (SIV) на стойност 5 милиона $ , която дава директно престояване на претендентите .

Бил Фугъл, сътрудник в адвокатска адвокатска фирма в Сидни разяснява, че има нарастване на претендентите за програмата SIV на стойност 5 милиона $. " Това, което слушам от клиентите си, е, че несъмнено се е нараснал броя на поръчките за SIV от Хонконг. Всеки, който има различен проект, се пробва да го направи. "
 Twitter блокира над 200 хиляди китайски акаунта, които са срещу митингите в Хонконг
Twitter блокира над 200 хиляди китайски акаунта, които са срещу митингите в Хонконг

Китай недоумява, за какво китайци да не могат да показват мнение

Протестите в някогашната английска колония избухнаха при започване на юни поради към този момент спрян законопроект, който би разрешил на обвинени да бъдат екстрадирани в континентален Китай .

Безредиците са подбудени от по-големи терзания за това, което мнозина дефинират като ерозия на свободите, обезпечена по формулата " една страна, две системи ", въведена, когато Хонконг се завърна в Китай през 1997 година

Министерството на финансите на Нов Южен Уелс удостоверява, че писмото на имиграционния екип е изпратено до сътрудниците по миграция , само че отхвърля да даде спомагателни детайлности , заявявайки единствено, че нарастването е на дребна база.

В писмото, ведомството твърди сътрудниците, че е поела ангажимент да дава " подобаваща поддръжка ", с цел да им помогне да обсъдят опциите за миграция със своите клиенти.
 Китай задържа чиновник на английското посолство и прикани кралството да не се бърка
Китай задържа чиновник на английското посолство и прикани кралството да не се бърка

" Той не е английски жител, китаец е, това е вътрешен въпрос на Китай "

Програмата SIV преди време бе извънредно известна измежду хората от Китай , макар че последните строги капиталови условия ненапълно замъглиха нейната прелест.

Сега SIV изисква минимум 40% от 5 милиона $ да бъдат вложени във фондове с дребен капитал и рисков капитал, до момента в който директните вложения в недвижими парцели са неразрешени .

" Парите също зилизат, само че Австралия евентуално не е първият избор за предпазване на благосъстояние ... това е висока данъчна пълномощия . Подозирам, че тук ще получим повече хора, в сравнение с пари ", добавя Фугъл.

Данни за получени заявки или издадени визи през последните месеци не са налични , защото Австралия разгласява тези данни единствено годишно .
 Китай дефинира обстановката в Хонконг като Западна цветна гражданска война
Китай дефинира обстановката в Хонконг като Западна цветна гражданска война

Пекин ускорява връзки с Москва и няма да не помни помощта й при образуването на КНР

Според най-новите данни, Китай съставлява 87% от 2 022 визи за SIV , предоставени сред ноември 2012 година и юни 2018 година, до момента в който Хонконг бе надалеч с едвам 3,2% .

Един от най-големите интернационалните уеб страницата в Китай, видя " известно нарастване " на търсенето на парцели в Сидни от купувачи от Хонконг от началото на вълненията ", изяснява изпълнителният шеф на компанията Георг Чмиел.

" Закупуването на недвижими парцели не е първата стъпка към идването в тази страна . По-важно е да получим законно местопребиваване ", добавя той.

" През идващите две до пет години би могло да има доста влияние върху пазара на парцели , защото тези лица гледат да се открият и купуват , само че към този момент е рано за това. "
 Китай се намесва в Хонконг когато е нужно и противодейства на митата на Тръмп
Китай се намесва в Хонконг когато е нужно и противодейства на митата на Тръмп

Пекин няма да " седи със скръстени ръце " и не приема никаква непозната намеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР