В атомната електроцентрала в Запорожие са доставени резервни части за

...
В атомната електроцентрала в Запорожие са доставени резервни части за
Коментари Харесай

Енергоатом“ достави части за ремонт на АЕЦ Запорожие

В атомната електроцентрала в Запорожие са доставени аварийни елементи за ремонт на развалените енергоблокове и далекопроводи, химически реактиви и гориво. Това заяви на с през вчерашния ден късно вечерта.

" Компанията обезпечи доставката на незабавно нужните аварийни елементи за ремонт на развалените електропроводи и енергоблокове на Запорожската АЕЦ, която продължава да бъде тероризирана от съветските окупатори ", се показва в известието.

Припомняме, че АЕЦ Запорожие, която е окупирана от съветски елементи от началото на март месец, , откакто няколко дни последният шести реактор работи в специфичен режим на планувано разтоварване с минимална изходна мощ и без на доставя мрежата. Конкретната причина за прекъсването бе увреждане на електропроводите от обстрел , за който съветската и украинската страна се упрекват взаимно.

" Енергоатом " оповестява, че задачата от 25 камиона е минала през " противников контролно-пропускателни пунктове " - т.е. прекосяването им през окупираната територия е било контрактувано. Не е известно на какво равнище е било реализирано такова съглашение .

Възстановени са и сериозните ресурси от химикали, които са нужни за работата на АЕЦ и е доставено в допълнение гориво, с цел да се обезпечи работата на дизеловите генератори при положение на спиране на електрозахранването.
 МААЕ желае Русия да излезе от Запорожката АЕЦ
МААЕ желае Русия да излезе от Запорожката АЕЦ

Резолюцията е призната с 26 гласа „ за “

Товарът е доставен от водачи на " Енергоатом " , в това число от АЕЦ " Хмелницки " и АЕЦ " Ровно ", макар заплахите и компликациите. " Енергоатом " изрича признателност за смелостта на чиновниците си, които са се заели с доставката.

След няколко месечни старания при започване на септември месец задача на Международната организация за атомна сила (МААЕ) бе позволена до централата, с цел да направи оценка на провалите след под напрежение месец на систематичен обстрел в района. На 6 септември в които изброи повредите и предизвести за рисковете. Докладът настоя за основаване на зона за сигурност в и към централата. Само дни по-късно МААЕ излезе с остро предизвестие, че обстановката към този момент е в най-критичната си фаза.
 МААЕ: АЕЦ Запорожие се доближава към злополука
МААЕ: АЕЦ Запорожие се доближава към злополука

Обстрелът продължава, нужни са незабавни дейности за сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР