В Арсенал се надяват, че добрите отношения на клуба с

...
В Арсенал се надяват, че добрите отношения на клуба с
Коментари Харесай

В Арсенал таят надежда, че Обамеянг ще остане в отбора

В Арсенал се надяват, че положителните връзки на клуба с сътрудника на Пиер-Емерик Обамеянг, който е и негов татко, ще оказват помощ в убеждаването на играча да подпише нов контракт с тима. 30-годишният нападател има 20 гола за лондончани през този сезон и договорът му изтича през лятото на идната година.

Въпреки това обаче управлението на Арсенал остава оптимистично настроено, че футболистът ще остане на “Емиратс” и не биха го изтървали за без пари, когато контрактът му изтече. Според The Daily Telegraph от тима имат положителни връзки с бащата на Обамеянг - Пиер-Франсоа, което дава вяра на клуба, че футболистът ще остане при “топчиите”. Името на габонския национал, който завоюва “Златната обувка” през миналия сезон във Висшата лига, се свързва с трансфер в Реал Мадрид и Барселона през последните месеци.
Arsenal hope strong relationship with Aubameyang’s dad will help keep striker amid Man Utd and Barcelona transfer links https://t.co/JAcOhtgblp
— The Sun Football (@TheSunFootball) June 10, 2020 Това значи, че от Арсенал би трябвало да решат дали да продадат играча си през този трансферен прозорец, или да рискуват да го изтърван за без пари следващата година. След рецесията от пандемията с COVID-19 финансовото положение на “артилеристите”, както и на всеки различен клуб, бе наранено и техен приоритет е да задържат Обамеянг, вместо да търсят негов заместител.
Нападателят дойде в клуба през 2018-а, като оттогава насам той има на сметката си 61 гола в 97 мача и се трансформира в главен състезател за Арсенал. Към момента “топчиите” се намират на 9-та позиция на 8 точки зад четвъртия Челси. ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР