В ареста в Атина е бившият директор на Националния театър

...
В ареста в Атина е бившият директор на Националния театър
Коментари Харесай

Гръцки топ режисьор обвинен в изнасилване на малолетни

В ареста в Атина е някогашният шеф на Националния спектакъл Димитрис Лигнадис с обвиняване за обезчестяване на малолетни, оповестява бнр. Премиерът Кириакос Мицотакис се ангажира с промени в наказателния кодекс за още по-тежки присъди за педофилия.

Промени в наказателния кодекс при обвинявания в полово принуждение върху деца, предложи през днешния ден в Народното събрание министър председателят Мицотакис. Депутатите заседаваха изключително по абсурда с обвиняванията против някогашния шеф на гръцкия народен спектакъл. Известен режисьор и артист Димитрис Лигнадис е задържан и тече разследване след няколко обвинявания в полово принуждение над деца.

Опозицията изиска и оставката на министъра на културата.

Случеят с Лигнадис е следващия скандал за полово принуждение в Гърция. Според обвиняването Лигнадис е правил полово принуждение против малолетни, като в доста от случаите те са деца от мигрантските лагери, съгласно показанията в прокуратурата.

Преди месец и някогашната олимпийска шампионка Бекатору упрекна треньора си в обезчестяване. Последваха обвинявания на артисти против кино режисьори.

Министерството на правораздаването и полицията се сплотяват в битката против половото принуждение, като основават и специфичен уебсайт за директна връзка и реакция при тези закононарушения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР