В Анталия, Турция, започнаха преговори между външните министри на Турция

...
В Анталия, Турция, започнаха преговори между външните министри на Турция
Коментари Харесай

Започна срещата между дипломати №1 на Русия и Украйна

В Анталия, Турция, започнаха договаряния сред външните министри на Турция и Русия Мевлют Чавушоглу и Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

„ Очаква се външният министър Мевлют Чавушоглу да се срещне с съветския външен министър Сергей Лавров и украинския външен министър Дмитрий Кулеба в 10.45 часа. Ще се организира гала на „ протоколни снимки”, оповестиха уредниците.

Преди това Чавушоглу сподели, че в четвъртък, 10 март, е имал обособена среща с украинския си сътрудник Кулеба в Анталия.

На 7 март говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова удостовери, че Сергей Лавров и Дмитрий Кулеба с присъединяване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу ще проведат диалози на дипломатически конгрес в Анталия.

Контактът сред дипломатите ще се реализира в сходство със съглашението, реализирано по време на телефонен диалог сред съветския президент Владимир Путин и турския му сътрудник Реджеп Тайип Ердоган.

Коментирайки идната среща с Лавров, Кулеба означи, че е решен да организира сериозен диалог с съветския си сътрудник. Освен това, съгласно украинския министър, той ще каже на ръководителя на съветското външно министерство, че Киев е надъхан за директни договаряния сред президентите на двете страни.
ТЕМА преди 34 минути 175 преди 1 час 311 преди 1 час 2295
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР