В английското графство Нотингамшър специално за жените полицаи бяха създадени

...
В английското графство Нотингамшър специално за жените полицаи бяха създадени
Коментари Харесай

Менопауза: Британските власти отделиха на жените полицаи „стаи за плач“ и им разрешиха да се събличат

В британското графство Нотингамшър особено за дамите служители на реда бяха основани условия за работа по време на менопауза. Вестник Daily Mail написа, че това е обвързвано с това, че дамите на междинна възраст постоянно напускали работа точно поради признаците, които им пречели да извършват служебните си отговорности. Сега служителките ще могат да си взимат чести почивки, ще имат достъп до душове и ще им бъде изписан вентилатор, а също ще им бъде позволено да се преобличат или да смъкват част от облеклата си, с цел да се оправят с топлинните талази.

Освен това, на работното си място те ще разполагат с „ персонално пространство “, по този начин наричаните стаи за рев, където дамите ще могат малко да си починат, да си поплачат или да поговорят с колежки.

Също по този начин служителките ще могат да закъсняват за работа.

Някои оцениха новите условия на труд като прекомерно щадящи и даже оскърбителни за дамите служители на реда, които към 50-годишна възраст би трябвало към този момент да са способни да се държат на състояние. Други са на мнение, че менопаузата би трябвало да бъде приравнена към майчинството.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР