В Англия наложителното носене на маски в магазините и в

...
В Англия наложителното носене на маски в магазините и в
Коментари Харесай

Англия затяга мерките заради новия щам Омикрон

В Англия наложителното носене на маски в магазините и в обществения транспорт се завръща от идната седмица в рамките на серия от ограничавания във връзка с новия вид на Ковид-19 Омикрон. Очакванията са и останалите детайли на Обединеното кралство - Шотландия, Уелс и Северна Ирландия - да вкарат същите ограничения, съобщи БНР.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че рестриктивните мерки са краткотрайни и превантивни. На характерна конференция, съпроводен от главните съветници на държавното ръководство по здравни и научни проблеми Крис Уити и Патрик Валанс, министър-председателят заяви, че Омикрон се разпространява изключително бързо и може да се предава измежду напълно ваксинирани хора. Това постанова стягане на рестриктивните мерки.

Борис Джонсън показа, че хората няма да бъдат спрени да пътуват, единствено че в този миг всички притигащи от чужбина ще би трябвало да си вършат PCR тест на втория ден и да се самоизолират. Идващите от страните от " аления списък ", в който към този миг има 10 страни от Южна Африка, ще се карантирират по хотели. Ще бъде възобновено наложителното носене на маски в магазините и в обществения транспорт, единствено че не и в заведенията за хранене.

Отново се обръща изключително внимание на имунизирането с акцент върху бустер дозите. Джонсън показа, че Съвместната комисия за имунизиране и имунизация в този миг би трябвало да взе решение в действителност ли да смъкна възрастовата граница за трета доза до 18 години и да позволи втора доза за децата от 12 до 15 години. Премиерът изрази увереност, че тази година Коледа ще бъде несметно по-добра от миналата година. На Острова бяха записани два случая на Омикрон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР