В аналоговия свят, ако кафе-машината не функционира, знаем къде да

...
В аналоговия свят, ако кафе-машината не функционира, знаем къде да
Коментари Харесай

Улесняват механизма за рекламация, ако дигитални услуги не работят

В аналоговия свят, в случай че кафе-машината не действа, знаем къде да създадем претенция, в цифровия свят обаче това не е по този начин. В доста страни в Европа няма ясно написани правила по какъв начин и къде да се оплачем или какви са нашите потребителски права, в случай че сме поръчали книга, програмен продукт, игра или други цифрови услуги, ако те не работят. Това разяснява българският евродепутат Ева Майдел от ГЕРБ/ЕНП във вторник във връзка приемането на отчета на Европарламента по Директивата за договорите засягащи цифрово наличие и услуги. Майдел бе докладчик по досието за групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар.

„ Директивата има две съществени цели - да улесни механизма за претенция на потребителите, когато пазарят през интернет и да даде повече правна изясненост и еластичност на бизнесите да правят онлайн търговия. “, акцентира Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). „ 82% от българския бизнес би се възползвал от единни европейски правила. Директивата е изключително потребна за дребни и междинни предприятия (МСП), които с цел да изградят лична потребителска база би трябвало да излязат от вътрешния пазар на България “, уточни евродепутатът.

По данни на Европейската комисия седем от всеки 10 български консуматори на игри, музика, антивирусни стратегии и облачни услуги най-малко един път са имали проблем с качеството на услугата.

„ Това е повода да работя за улеснение на механизма за претенция. Потребителското доверие нараства, когато има ясни правила по какъв начин да търсят правата си. “, безапелационна бе българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП). „ Очаквам градивни договаряния със Съвета и Еврокомисията. Директивата за договорите за цифрово наличие е крайъгълен камък за действието на Единния цифров пазар. “, добави Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП).

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР