В американското градче Джексън Хол се проведе среща на онези,

...
В американското градче Джексън Хол се проведе среща на онези,
Коментари Харесай

Световно задкулисие: Финансовият елит проведе тайна среща в САЩ

В американското градче Джексън Хол се организира среща на тези, които може без всякакво пресилване да бъдат наречени международното финансово задкулисие. В последните дни на август елитът на Запада и Изтока заприказва за нещо зад " закрити врата ".   Съдбата на мира се намира в ръцете на тези, които се събраха в тихото градче Джексън Хол. Там се срещнаха шефове на централни банки и ръководители на най-големите в света корпорации.

Срещата им бе обгърната в плътна таинственост - входът за външни лица бе неразрешен. Журналистите даже не бяха допускани да видят конферентната зала.

Тази загадка вечеря на финансовите брокери на планетата за първи път притегли към себе си внимание през 2008 година, когато избухна пожара на международната икономическа рецесия. По подигравка на ориста, тези, които разпалиха огъня, трябваше и да го гасят. Ролята на главната пожарна дружинка тогава изиграха Европейската централна банка и Федералната аварийна система на Съединени американски щати.

Професорът по стопанска система на Калифорнийския университет Алан Ауербах е един от малцината поканени посетители, на който можеше да бъдат заложени някакви въпроси по отношение на ориста на света.

" Всичките значими въпроси бяха разисквани в коридорите. Засега изводът е следният: има страни, където всичко е неприятно, само че като цяло световната стопанска система оздравява ", споделя той.

На външен тип всичко наподобява доста непретенциозно. Финансовите шефове обсъждаха ориста на света, седейки на пластмасови столчета, каквито съвсем няма даже и в долнопробните кафенета. Но стотиците борсови трейдъри от целия свят не отлепят очи от мониторите, въпреки всичко всяка една дума, пристигнала иззад тези стени, може да накара котировките да полетят към небето или към дъното на океана.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР