В акваторията на Черно море ВМС на ВСУ водят боеве

...
В акваторията на Черно море ВМС на ВСУ водят боеве
Коментари Харесай

ВСУ громят руските окупатори в боеве за стратегически важни газови и нефтени платформи в Черно море

В акваторията на Черно море Военноморски сили на ВСУ водят боеве с авиацията на съветските окупатори за стратегически значими газови и нефтени платформи сред Крим и Одеса. 
 
Миналата седмица съветски аероплан обстреля дребен украински боен катер, който се е намирал в северозападната част на Черно море. Това заяви английското разузнаване. 
 
Оператор на платформата е компанията " Черноморнефтегаз ", която бе завзета от проруските окупационни управляващи на Крим след акесията на полуострова през 2014 г. 
 
След пълномащабното съветско навлизане в Украйна през февруари 2022 година, Киев нанесе удари по няколко следени от руснаците платформи. Контролът върху тях минава от време на време от съветски в украински ръце и назад. 
 
" Платформите обезпечават достъп до така скъпите въглеводороди. Едновременно с това, както и при Змийския острови, те могат да бъдат употребявани като изнесени бази за разрастване на военни сили, за кацане на хеликоптери и разполагане на ракети с огромен обхват ", проучват от английското разузнаване. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР