В Афганистан има достатъчно мотивирани и фанатизирани групи, които биха

...
В Афганистан има достатъчно мотивирани и фанатизирани групи, които биха
Коментари Харесай

Георги Милков за атентатите в Кабул: Атаката цели да удари връзката между талибаните и американците

В Афганистан има задоволително стимулирани и фанатизирани групи, които биха могли да извършат такава офанзива, само че измежду най-големите благоприятни условия е това да е осъществено от " Ислямска страна - Хорасан ". Това сподели журналистът от " 24 часа " Георги Милков, който от години следи обстановката в Афганистан.

Според него обстановката сега наподобява като да има едно общително съдействие сред талибаните и интернационалната коалиция и точно против него е ориентиран този атентат.

" Въпреки, че жертвите на тази офанзива са най-вече мирни обезверени жители на Афганистан, които от дни се натрупат там в очакване да изоставен страната, сякаш офанзивата цели да удари тъкмо тази връзка сред талибаните и американците ", сподели още Георги Милков.

По думите му обстановката в Кабул може да бъде доста по-комплексна, в сравнение с се допуска, защото мястото, където е осъществена офанзивата - Аби Гейт, е част на летището, която е под контрола на английските бойци. Хотелът, където се случва и втората офанзива също е под оперативната част на великобританците, посочи Милков.

Вижте целия коментар на Георги Милков във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР