В Административния съд на Русе броиха бюлетините по делото за

...
В Административния съд на Русе броиха бюлетините по делото за
Коментари Харесай

Магистрати повторно броиха бюлетини от балотажа в русенското село Кацелово

В Административния съд на Русе броиха бюлетините по делото за анулиране на изборите за кмет в русенското село Кацелово, заяви Българска национална телевизия.

Загубилият с 8 гласа претендент на ГЕРБ оспорва резултата от балотажа, като твърди, че вотът е манипулиран. В Кацелово един против различен се изправиха Гина Стефанова от ГЕРБ и Владимир Витанов от Съюз на демократичните сили.

Магистратите огледаха деликатно и регистрираните като недействителни 12 гласа. Оказва се, че точно те може да наклонят везните в интерес на единия или другия претендент.

Адвокатът на изгубилия претендент за кмет Гина Стефанова - Николай Братованов, съобщи, че дребната разлика от 8 гласа е дала съображение да изискат ново броене, което да разсее всички подозрения във връзка с окончателния избор.

Междувременно, при повторното броене не беше намерено разминаване сред регистрираните гласове и вписанoто в протоколите на Общинската изборна комисия в Две Могили. По тази причина юристът на Стефанова отдръпна жалбата си като неоснователна. За определен кмет на русенското село Кацелово се счита Владимир Витанов от Съюз на демократичните сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР