В 80-ия ден на антиправителствени протести исканията на събралите се

...
В 80-ия ден на антиправителствени протести исканията на събралите се
Коментари Харесай

НА ЖИВО 80-ти ден протести под дъжда! Нашенците в Лондон също искат главите на Борисов и Гешев СНИМКА


В 80-ия ден на антиправителствени митинги настояванията на събралите се остават непроменени – оставки на премиера и на основния прокурор.

Хората, събрали се в обичайното пространство на митинги те сред президентството и Министерския съвет, търсят отбрана от дъжда в спонтанните шатри или на други места.

Присъствието на полиция е рехаво. Движението през центъра на столицата е обикновено, няма блокирани кръстовища.

Има два палаткови лагера на мястото на митинга – единият е пред президенството, а другият – пред новата постройка на Народното събрание в някогашния партиен дом. От палатките се чуват записи с апели за оставка, а присъстващите твърдят, че и довечера ще има митинг.

Шествие и акции със замеряне на разнообразни институции и партийни централи, обаче, няма да има.

“80 кръгли дни митинг против хунтата на Борисов. Оставка! ”, прикани Арман Бабикян от Отровното трио. Той благодари на всички, които са идвали при лагерите да митинги рат, носили са храна, окуражавали са хората от палатките, и всеки, който е потвърдил, че страната би трябвало да има по-добро бъдеще без актуалното държавно управление. “Достойнството е за цялостен живот, благодаря на всеки, който не е могъл да се качи тук, само че е направил нещо положително за нашата идея ”, добави Бабикян. “Борисов си отива ”, сподели той, а към стотината митинги ращи му дадоха отговор с възгласи “Оставка ”.

“Всичките Ви златни кюлчета и пачки не костват колкото един човешки живот. Готов сте да вземете за пленник всеки един от нас поради нежеланието да Ви търпи. Вие сте подготвен да похарчите всеки един от нас, единствено с цел да постоите още малко на власт и да вземете още. Готов сте да лъжете в Европейска комисия против нас, да лъжете посолствата на европейските страни, че сме желали да водим България не по Евроатлантическия път ”, добави Бабикян.

По време на снощната проява митинги ращите хвърляха яйца и по постройката на Столична община, а по-късно окупираха и Българска национална телевизия поради присъединяване на здравния министър. Недоволните го чакаха пред всички входове на постройката. Проф. Костадин Ангелов съумя да напусне медията към 23 часа, откакто органите на реда използваха експанзия, с цел да разгонят хората. 

Множество нашенци в Лондон също са на митинг и желаят главите на Борисов и Гешев. 





Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР