В 7-дневен срок, варненци могат да изкажат своите мнения или

...
В 7-дневен срок, варненци могат да изкажат своите мнения или
Коментари Харесай

Варненци могат да дадат мнения и предложения относно плана за намаляване на шума

В 7-дневен период, варненци могат да изкажат своите отзиви или да дадат предложенията си, по отношение на направения План за деяние за понижаване на шумовото натоварване в града.

Това бе обявено на публичното разискване в зала " Пленарна " в общината от основен специалист инж. Диана Кирчева, написа Moreto.net.

В рамките на оповестения интервал, отзиви и оферти ще се одобряват в деловодството на Община Варна и в дирекция " Инженерна инфраструктура и благоустройство ".

Припомняме, че при започване на септември, общината изготви " План за деяние за понижаване на шумовото натоварване в околната среда на агломерация Варна ", качен в уеб страницата на общината.

Редица проучвания демонстрираха, че главният шумов замърсител в морската столица е пътният трафик, а през предходната година Регионалната здравна ревизия (РЗИ), дефинира 20 зони с наднормен звук във Варна.

В разследване на това, беше направен План, който планува редица ограничения за понижаване на шума като възстановяване на пътните настилки, създаване на шумозащитни пояси, основаване на инспекторат, който да прави надзор и да постанова наказания, осъществяване на осведомителни акции за обществеността за повишение на публичната просвета и схващане по проблемите на шумовото замърсяване, ограничение на директния поток, основаване на система за непрестанен и систематичен мониторинг в градската среда, въвеждане на система от ограничения за пренасочване и ръководство на самолетния трафик, въвеждане на " противошумов " метод и завой при кацане и излизане от и до Летище Варна, ограничение и в следствие възбрана на нощните полети, създаване на " противошумови " релси, нови влакове и доста други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР